Om de start van dit seizoen zo vlot mogelijk te laten verlopen delen we hier alvast nog eens de richtlijnen mee die garanderen dat alles veilig, vlot en met respect voor de opgelegde regels van het gemeentebestuur laat verlopen.

In dit bericht komt u het volgende te weten:

  1. Hoe verlopen de trainingen en wat zijn de regels waar u zich aan dient te houden
  2. Wat zijn de lesdata voor komend seizoen.

Mogen wij u vriendelijk vragen dit bericht aandachtig door te nemen?

Hoe verlopen de trainingen en wat zijn de regels waar u zich aan dient te houden?

De regels die werden opgesteld door het gemeentebestuur laten helaas niet toe dat u als ouder de sporthal betreedt. We begrijpen dat dit (zeker als ouder van een starters die een proefles volgt) heel vervelend voor u is. Helaas is hier geen optie. De regel geldt voor de gehele sporthal en dus ook voor de tribune.

We zijn met veel sporters die op hetzelfde ogenblik toekomen op de locatie. Om te voorkomen dat er teveel mensen te dicht bij elkaar staan in een beperkte ruimte hebben we een plan opgesteld waarbij het brengen en afhalen van de kinderen toch veilig kan verlopen.

U doet er dus goed aan om iets vroeger dan het aanvangsuur te komen, zeker voor de kleintjes die voor een eerste keer op proefles komen. Zo kan u in alle rust de nodige stappen doorlopen.

Belangrijk: De sporthal is niet bereikbaar vanuit de ingang aan de lindestraat. U kan enkel uw kind afzetten aan de achterkant van de sporthal (te bereiken langs de sportlaan).

Hieronder het plan van de sporthal en de bijhorende stappen.

  1. Bij het toekomen nemen we de temperatuur op en worden de handen ontsmet.
  2. Uw kind ontvangt een sticker met hun naam op
  3. Kus en zwaai zone: hier heeft u de mogelijkheid om afscheid te nemen van uw kind. Onze trainers nemen de kinderen mee naar de sporthal. Gelieve de regels te respecteren. U mag de sporthal (en ook tribune) niet betreden. Voor de jongste kinderen is dit niet altijd eenvoudig. We weten uit ervaring dat er al eens een traantje vloeit. Mocht dit bij uw kind wat moeilijk vallen is het beter om even uit de kus en zwaai zone te gaan (langs nummer 4). Daar kan u uw kind even tot rust laten komen om dan vervolgens via punt 1 en 2 nog eens een poging te doen in de kus en zwaai zone.
    Geef ook geen spullen mee met kleine kinderen: Gezien u de sporthal niet mag betreden kunt u bij het afhalen van uw kind ook niet controleren of het zijn/haar spulletjes (rugzak of dergelijke) terug heeft meegenomen. Beter niet meegeven dus.
  4. Eens uw kind met de trainers naar de sporthal is gegaan kunt u nog enkele praktische zaken regelen (inschrijven, t-shirts) bij punt 4.
  5. Uw kan uw kind afhalen op punt 5 (grote poort aan de sporthal die opent naar de sportlaan toe).
  6. Belangrijk: De sporthal is niet bereikbaar vanuit de ingang aan de lindestraat. U kan enkel uw kind afzetten aan de achterkant van de sporthal (te bereiken langs de sportlaan).

Wat zijn de lesdata voor komend seizoen?

We krijgen veel vragen binnen met betrekking tot de lesregeling van dit seizoen. De regeling voor september is een tijdelijke regeling en kan nog wijzigen in functie van de hoeveelheid inschrijvingen die we binnenkrijgen.

Voor de lessen op woensdag geldt de gewone regeling. Enkel op zaterdagen zijn er verschillende scenario’s.

We gieten de regeling hieronder even in tabelvorm:

Regeling vanaf oktober

Voor de lessen op woensdag geldt de gewone regeling.

Voor de lessen op zaterdag geldt volgende regeling:

Regeling zaterdag
Volwassenen9u30 – 11u00
Kleuters groep 111u00 – 12u00
Kleuters groep 212u00 – 13u00
grote turnsters/turners11u00 – 13u00